Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» When I grow....
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΣαβ Απρ 12, 2008 1:01 pm από kostas_21

» Προβλήματα
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΚυρ Μαρ 30, 2008 6:04 pm από jayjay

» Kανονες καλοσωρισματος
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΚυρ Μαρ 30, 2008 5:54 pm από jayjay

» Ti eidous malakies kanw??
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΚυρ Μαρ 30, 2008 5:53 pm από jayjay

» Προτάσεις για το e-greece
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΚυρ Μαρ 30, 2008 12:37 am από jayjay

» World of Warcraft
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΔευ Μαρ 24, 2008 10:31 pm από Evris

» Ολυμπιακός 2007/2008
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΠεμ Μαρ 20, 2008 11:16 pm από Evris

» Ποιός/Ποιά είναι ο/η αγαπημένος/-η σας ηθοποιός;
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΤετ Μαρ 19, 2008 4:15 pm από Manolios

» New kid in da hood..
Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap EmptyΤετ Μαρ 19, 2008 4:05 pm από Lionheart

www.e-steki.gr

Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap

Πήγαινε κάτω

Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap Empty Aρχή-Παρόν-Μέλλον της low bap

Δημοσίευση από Krazy Την / Το Κυρ Ιαν 13, 2008 12:18 am


Ο Λόγος, η Ζωή, και οι Άνθρωποι σε ισορροπία με τον Πολιτισμό, την Επιβίωση και τα Μέσα.
<blockquote>

Ο τόπος
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, κανείς στην Ελλάδα – πόσο μάλλον στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο δεν φανταζόταν ότι σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλάνε για μια νέα μουσική σκηνή, για ένα καινούριο αυτοσχέδιο μόρφωμα – κοινωνικό και μουσικό – που θα ακούει στο όνομα Low Bap και που θα συνδέει τόσους πολλούς ανθρώπους μαζί. Κανείς δεν φανταζόταν τι επρόκειτο να γεννηθεί στο Πέραμα, ένα παραθαλάσσιο εργατικό προάστιο του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής. Το Πέραμα ανέκαθεν θεωρείτο υποβαθμισμένη περιοχή. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι πρώτοι κάτοικοι του Περάματος, στις αρχές της δεκαετίας του '20, ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Οι κάτοικοί του παλεύουν χρόνια τώρα με την ανεργία και τα αντικρουόμενα συμφέροντα γύρω από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη – νευραλγικό κέντρο για την οικονομία του τόπου. Σ’ ένα τέτοιο τόπο είναι συνηθισμένο το φαινόμενο νέοι άνθρωποι με ταλέντο, ικανότητες και πάθος για τη ζωή να εξαναγκάζονται να παρατήσουν όνειρα, σπουδές και καριέρα, για μια δουλειά στα καράβια. Έτσι ήταν πάντα πολύ δύσκολο λ.χ. για έναν μουσικό να μπορέσει να επιβιώσει κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: στην προκειμένη περίπτωση, την μουσική του. Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, βασάνιζαν το μυαλό ενός νέου ανθρώπου, που έμενε στο Πέραμα, ονόματι Μιχάλης Μυτακίδης.O Μ. Μυτακίδης (ή αλλιώς B.D.Foxmoor) παρακολουθούσε την μουσική του hip hop και την εξέλιξή της, από το 1979. Στην προσπάθεια του να καταστήσει πιο γνωστή τη μουσική αυτή στην Ελλάδα, έψαξε, βρήκε και συγκέντρωσε έναν πυρήνα ανθρώπων με κοινές ανησυχίες. Στη συνέχεια, έχοντας ελάχιστα οικονομικά και τεχνικά μέσα, οι άνθρωποι αυτοί έβαλαν κοινό στόχο, να χτίσουν τις βάσεις για μια συνειδητοποιημένη μουσική σκηνή στην Ελλάδα. Και τις έχτισαν... Τα κατάφεραν.


Η αρχή

Τον Ιούνη του 1992, ο B.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) μαζί με έναν Dj, ίδρυσε το πρώτο ελληνικό συγκρότημα hip hop μουσικής, τους Active Member. O πυρήνας των ανθρώπων που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή, οργανώθηκε καλύτερα και έτσι δημιουργήθηκε η Freestyle Productions. Η Freestyle Productions ήταν από τότε, η ομάδα παραγωγής μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα οι δύο πρώτοι δίσκοι των Active Member, καθώς και άλλα δυο lp´s (ένας προσωπικός δίσκος του B.D.Foxmoor και μια συλλογή με τα σχήματα που υπήρχαν τότε) και ένα maxi single. Το 1995, η hip hop μουσική ήταν ακόμα σχεδόν άγνωστη στην Eλλάδα. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή οι Active Member προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιριών στη διαρκεια κάποιου live σ’ έναν μεγάλο συναυλιακό χώρο της Αθήνας. Οι στίχοι τους, η σκηνική τους παρουσία και η επαφή τους με το κοινό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Έτσι, για πρώτη φορά στη χώρα, ένα συγκρότημα hip hop μουσικής, υπέγραψε συμβόλαιο με μια πολυεθνική εταιρία, την Warner. Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους και μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε ο τρίτος τους δίσκος με τίτλο «Το Μεγάλο Κόλπο», ο οποίος τους έκανε ευρύτερα γνωστούς.Σε εκείνο τον δίσκο, οι Active Member, αποφάσισαν να κάνουν μια υπέρβαση και να βαφτίσουν ξανά το hip hop όπως το αντιλαμβάνονταν μέχρι τότε αυτοί, και να το πουν Low Bap.

Το Low Bap

Low Bap κυριολεκτικά δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, αλλά για μας συμβολίζει την αξία και το βάρος του λόγου μέσα στη hip hop μουσική, και την άμεση σχέση του με τη ζωή. Με άλλα λόγια, αυτό που κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Low Bap, είναι ο στίχος. Εξάλλου, σε αυτόν οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό και η αποδοχή των μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών που το αντιπροσωπεύουν από το κοινό. Η ανάγκη που έσπρωξε κάποιους ανθρώπους να εμπνευσθούν μια μουσική και κοινωνική κατάσταση όπως είναι το Low Bap, ήταν κατ’αρχάς θέμα καλλιτεχνικής ανησυχίας και κατά δεύτερον θέμα οργάνωσης, επιβίωσης και αυτοσυντήρησης της ίδιας της κατάστασης. Μάλιστα, ο καινούριος αυτός όρος και η έννοιά του, πέρασαν στη συνείδηση του κόσμου, αυθόρμητα, αλλά καθοριστικά. Κάτι τέτοιο οφείλεται πρώτιστα στην πλήρη υποστήριξη της ιδέας του Low Bap από όσους υπάρχουν γύρω του, μέσα από την ζωή τους, τη δισκογραφία και την καλλιτεχνική έκφραση γενικότερα καθώς και από τα μέσα ενημέρωσης.

«Low Bap: Το να υποστηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο.»

Το Low Bap για να λειτουργεί (και επομένως να υπάρχει), προϋποθέτει ανθρώπους εργατικούς, συνεργάσιμους, με επαγγελματική συνείδηση (ακόμα και σε περιπτώσεις ερασιτεχνικής ενασχόλησης) και με αυτοσεβασμό σε οποιαδήποτε κλίση, ταλέντο και ικανότητα διαθέτουν. Εξίσου σημαντικό για το Low Bap είναι το τρίπτυχο οργάνωση - επικοινωνία - ανάπτυξη. Η κινητήριος, βέβαια, δύναμη είναι η ανάγκη των ανθρώπων να εκφράσουν τη δημιουργία τους μέσω της τέχνης και της τεχνικής τους .

Από την πρώτη στιγμή, όμως, και κατ’ ανάγκη, όσοι ζούσαν γύρω από το Low Bap συνεισφέροντας δημιουργικά και πρακτικά, καλλιτεχνικά και οργανωτικά στην εξέλιξή του, έπρεπε να καταφέρουν να αυτοσυντηρούνται από αυτό. Στην αρχή λίγοι, στην συνέχεια περισσότεροι, έπειτα κι άλλοι...Στην πλειοψηφία νέοι άνθρωποι από το Πέραμα και από άλλες υποβαθμισμένες περιοχές, κυρίως άνεργοι, απασχολούνται όλο και περισσότερο με το Low Bap, είτε στον καλλιτεχνικό, είτε στον οργανωτικό τομέα.

Όσο το Low Bap αναπτύσσεται παραγωγικά, τόσο θα αυξάνονται οι ανάγκες του και συνεπώς τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα απασχολούνται. Στόχος είναι η απασχόληση όλων αυτών να γίνει πλήρης.Το δυναμικό υπάρχει. Γι’ αυτό εξάλλου και το Low Bap σήμερα είναι ευρέως γνωστό, και ευθύνεται για τις κυκλοφορίες δεκάδων δισκογραφικών δουλειών, για συνεργασίες με μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, για πάνω από 400 ζωντανές εμφανίσεις και φεστιβάλ, για ραδιοφωνικές εκπομπές, για την έκδοση σχετικού φανζίν και για δεκάδες άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται ή έπονται των προηγουμένων.

8ctagon
Μέσα στο συνολικό δυναμικό του Low Bap, βρίσκονται πολλές ομάδες – υποσύνολα οι οποίες έχουν μεν διαφορετική λειτουργία, αλλά όλες συνεργάζονται άμεσα ή έμμεσα για την εξέλιξη και τη διάδοσή του. Σύντομα, αν δεν είναι ήδη, όλα αυτά τα υποσύνολα θα ενσωματωθούν με την 8ctagon, το ανεξάρτητο Low bap label. H 8ctagon είναι η απάντηση στις ανάγκες του low bap, όσον αφορά στην παραγωγή δίσκων, στην επικοινωνία, το Internet, τις συναυλίες κλπ.Πολλές από αυτές έχουν ως στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο άμεσο μέλλον.

1. Freestyle Productions (ομάδα μουσικής παραγωγής) a. Φαύλος Κύκλος (Dj team)b. Low Bap Sessions (Ομάδα νέων μουσικών, και projects)c. Γραφεία σε αλλες πόλεις της Ελλάδας (Θες/νίκη, Σέρρες κλπ)

2. Πέρασμα (Στούντιο Ηχογράφησης)

3. Γραφιστική ομάδα

4. Broken Code (ομάδα για τις εκδόσεις)

5. Management – Οργάνωση φεστιβάλ

6. Ονειρολόγιο (ομάδα παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών)

7. Ομάδα Φωτογραφίας και εικόνας

8. Websites στήσιμο και συντήρηση

Η μουσική/ δισκογραφική διαδρομή

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, το 1993 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των Active Member και ακολούθησε ο δεύτερος το 1994· και οι δύο ήταν ανεξάρτητες παραγωγές του ίδιου του γκρουπ. Το 1995 ξεκίνησε η συνεργασία με την Warner και κυκλοφόρησε ο τρίτος τους δίσκος. Το 1996 βγήκε ο τέταρτος δίσκος των Active Member και μετά από δύο χρόνια, το 1998 ο πέμπτος. Τα πράγματα, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στη διάρκεια των τριών χρόνων, από το 1996 μέχρι το τέλος του 1999, η Freestyle Productions κυκλοφόρησε τρία albums συλλογές, δύο προσωπικά albums των μελών των Active Member, έναν δίσκο για Dj΄s και άλλες πέντε δουλειές άλλων Low Bap σχημάτων και καλλιτεχνών. Κάποια από αυτά ήταν ανεξάρτητες παραγωγες και κάποια κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τη Warner και την EΜΙ. Παράλληλα, διατηρούσε μια ραδιοφωνική εκπομπή σ’ ένα μεγάλο Αθηναϊκό σταθμό.Οι διάφορες ομάδες έχουν αναπτύξει πολιτισμικές δραστηριότητες από το 1995, οπότε και οργανώνονται οι live εμφανίσεις των Low Bap σχημάτων, αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του promotion τους, διοργανώνουν τα ετήσια Low Bap φεστιβάλ και γενικότερα διαδίδουν το Low Bap σε αντίστοιχες σκηνές του εξωτερικού (ιδιαίτερα της Ευρώπης) αναπτύσσοντας κανάλια επικοινωνίας. Μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, η εργατική πόλη του Περάματος μετατράπηκε σε ένα κέντρο όπου μένουν ή επισκέπτονται όσοι αγαπούν, και δραστηριοποιούνται γύρω από το Low Bap. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι, το κοινό, τα μέσα ενημέρωσης, οι καλλιτέχνες από άλλα μουσικά είδη και ο κόσμος γενικότερα στην Ελλάδα, να σεβαστούν όλη αυτή την κίνηση γύρω από το Low Bap.

Κάθε Χριστούγεννα γίνονται τα Low Bap Festivals (που διαρκούν συνήθως 5 μέρες) και επίσης μέσα στη χρονιά γίνεται και ένας καινούριος θεσμός, τα Πανευρωπαικά Low Bap φεστιβάλ.Το 2002, άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο, η «¨Χρονορωγμή», και ο ίδιος χώρος λειτουργεί σήμερα και ως μουσείο hip hop. Απέναντι ακριβώς, υπάρχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πράξια», όπου ο κόσμος του low bap συγκεντρώνεται για συζητήσεις, φεστιβάλ ταινιών, έκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου κλπ. Τον καιρό αυτό συλλέγεται το οπτικό υλικό για ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ σχετικά με το Low Bap δεδομένης της επιτυχίας του πρώτου.Όπως και να ‘χει, τα πράγματα μέσα στο 2007, δείχνουν να είναι πιο όμορφα από ποτέ. Ο χρόνος γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος του low bap. Άλλωστε, έχουν περάσει μόλις δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε!</blockquote>πηγή :www.lowbap.com
Krazy
Krazy
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 81
Ηλικία : 39
Location : Αθήνα-Βόρεια Προάστεια-ΒΠΕΙΣ!!!!!!!!!
Oμαδα : ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ-ΚΡΥΦΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Registration date : 12/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης